Medicinsk Abort

Medicinsk abort

Du skal første have foretaget en ultralydsscanning, for at afgøre hvor langt du er henne i graviditeten. Hvis du er mindre end ni uger henne, kan du få en medicinsk abort, som vil foregå hjemme hos dig selv.

Medicinsk behandling

Dag 1 skal du tage 1 tablet Mifegyne oralt, for at optimere effekten af de tabletter du skal tage dagen efter.

Dag 2: Behandlingen foregår i eget hjem. Om morgenen tager du først 2 pamol og 1 Ibumetin. 24-36 timer efter at du har taget Mifegyne oplægges herefter fire tabletter Cytotec så højt i skeden , som du kan og herefter skal du blive liggende en time i sengen, så tabletterne får mulighed for at virke. Når du har ligget en time, må du gerne stå op og bevæge dig, da det kan få aborten til at forløbe hurtigere.

Cytotoc får livmoderen til at trække sig sammen og sætter dermed gang i aborten. De fleste begynder at bløde efter 3-4 timer. Nogle får kvalme og opkastning. Blødningen kan være kraftigere end en normal menstruation og der kan komme blodige klumper. Blødningen kan være kraftig nogle dage, men herefter aftager den og ophører helt i løbet af 1-3 uger.

Det er vigtigt, at du har en voksen person hjemme hos dig, indtil du har aborteret. Denne person skal kunne hjælpe og støtte dig.

Så vidt muligt vil klinikken ringe til dig om eftermiddag, eller først komne hverdag, for at høre til forløbet.


 


Download PDF

Effekt

80% aborterer efter en uge med denne behandling. Halvdelen aborterer allerede i løbet af det første døgn. Kontrol efter aborten Du skal komme til kontrol efter aborten, hvor du bliver ultralydsscannet for at se, om alt væv fra graviditeten er kommet ud. Tiden planlægges individuelt. Hvis der fortsat er graviditetsvæv i livmoderen, kan den medicinske behandling gentages, eller du kan få foretaget en kirurgisk udskrabning.

Forholdsregler efter aborten

Du skal være sygemeldt på abortdagen og du kan have behov for at tage den med ro et par dage efterflg. Du kan være psykisk ude af balance i en periode og have behov for at tale om din situation. Det er derfor godt at tale med familie, en god veninde eller din egen læge. For at forebygge infektion bør du – så længe du bløder – undgå karbad, svømmehal, sø/havvand, samleje og at bruge tampon. Du kan forvente at få menstruation 4-6 uger efter aborten.

Du kan blive gravid inden din næste menstruation, hvilket du må være opmærksom på. Der vil derfor, allerede ved første besøg, blive talt med dig om hvilken type prævention der kan anbefales/ du ønsker.

 

Åbningstider

Mandag: 08.00-16.00
Tirsdag: 08.00-16.00
Onsdag: 08.00-16.00
Torsdag: 08.00-16.00
Fredag: 08.00-13.00
Lørdag & søndag: Lukket

Kvindeklinik Papirfabrikken

Papirfabrikken 36 D
8600 Silkeborg
Tlf.: 8720 6150

Kvindeklinik